Hvad tilbyder vi?
I Leute tilbyder vi måltidsstøtte til børn og unge med spiseforstyrrelser ved alle slags måltider: morgenmad, frokost, aftensmad og mellemmåltider. Støtten gives ofte både før, under og efter måltidet. Et måltid forventes at vare mellem 20 og 30 minutter, og hvert måltid aflønnes for to timer.
Vi tilbyder en helhedsorienteret indsats når vi laver klare aftaler og rammer for støtten sammen med den unge, familien og kommunen med udgangspunkt i barnets eller den unges behandlingsplan efter udskrivning fra psykiatri. Vi justerer løbende støtten i takt med, at den unge tilegner sig øgede spisefærdigheder.
Hvem står for måltidsstøtten?
Måltidsstøtte udføres af pædagogiske medarbejdere, der har indgående viden om spiseforstyrrelser, tillægsdiagnoser og erfaring med at sikre trygge rammer, faste rutiner samt skabe en omsorgsfuld og tillidsfuld relation.
En vigtig del af spisestøtten er at skabe struktur og rutiner omkring måltiderne. Børn og unge med spiseforstyrrelser har ofte tillægsdiagnoser som autisme, angst og depression, som vores pædagogiske medarbejdere også har erfaring med og kompetencer til at arbejde med i en måltidsstøtteindsats.
Kontakt os her for at få hjælp til din måltidsstøtteopgave: kontakt@leute.dk
Så let kommer du i gang
1. Fagligt samarbejde
Ring til Leutes socialrådgiver på 42 74 74 20, der sammen med dig, kan målrette indsatsen. Der bliver knyttet en familiekoordinator til hver enkelt sag, som bliver din og familiens kontakt i Leute.
2. Grundigt forarbejde
Når indsatsen er bevilget, ringer familiekoordinatoren til familien. Der stilles skarpt på barnets og familiens aktuelle situation og behov for støtte.
3. Det gode match
Leutes rekruttering vælger en medarbejder, der matcher barnets interesser og familiens støttebehov. Vi har solid erfaring med at skabe et godt match mellem familien og medarbejderen.
4. Opstart og opfølgning
Leute tilbyder indsatser 24/7, og kan i de fleste tilfælde matche familien med en medarbejder inden for få dage. Vi sikrer løbende opfølgning, dokumentation af indsatsen, samt tilbagemelding til kommuner.